KARRIÄR

Rivstarta din karriär hos oss

Lediga tjänster

SPONTANANSÖKAN: Juridisk konsult

Vill du som juriststudent skaffa meriterande juridisk arbetslivserfarenhet och samtidigt få tillgång till en härlig gemenskap? Handelsjuristerna söker ständigt ambitiösa juriststudenter som vill få chansen att tillämpa sina teoretiska kunskaper i praktiken. Ta chansen och skicka in en spontanansökan!

Är du vår nya CFO?

Studerar du ekonomi och söker en spännande utmaning att testa dina färdigheter i? Då är du kanske HandelsJuristernas nästa ekonomiansvariga! 

Bli en del av teamet!

Handelsjuristerna erbjuder dig som studerar juridik på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet möjligheten att få ett försprång inför ditt kommande yrkesliv. 

Hos oss blir du en erfaren jurist redan under studietiden och som juridisk konsult arbetar du cirka 8 timmar per vecka. Du kommer att få utföra en rad uppdrag inom affärsjuridikens alla områden med fullt ansvar för egna klienter och lära dig helt nya saker som utbildningen inte kan erbjuda.

Möjligheten att få tillämpa dina kunskaper från studierna gör att du får en unik möjlighet att erhålla praktisk erfarenhet i området som du studerar. Som en del av Handelsjuristerna träffar du människor på din arbetsplats som brinner för samma sak som du gör, men även redan verksamma jurister som en följd av HandelsJuristernas goda samarbete med landets största advokatbyråer.

Information om handelsjuristerna

JOBBA HOS OSS

Rivstarta din juristkarriär på HandelsJuristerna redan under studietiden.

JURISTER

TIMMAR I VECKAN

%

SPRÅNGBRÄDA TILL ARBETSLIVET

PRAKTISK ERFARENHET

REGELBUNDNA MÖTEN MED SVERIGES LEDANDE ADVOKATBYRÅER

i

ATTRAKTIV MERIT PÅ CV:T

TIDIGARE ANSTÄLLDA

Tre alumner berättar om tiden hos oss och om vad de gör idag.

HandelsJuristerna var startskottet på en utmanande och lärorik resa som gav god inblick i juridiken, klientarbete och försäljning. Som en del av HandelsJuristerna får man tillgång till exklusiva utbildningar såsom föreläsningar internt och seminarier hos byråer samt företag vilket dels ger utökade kunskaper, dels generar ett stort kontaktnät. Mina två år inom verksamheten varav ett som vice VD har kommit att betyda mycket för mig och förutom att det var en väldigt rolig tid som gav många skratt och vänner har det bidragit till en större förståelse för riskbedömningar, klientarbete och vetskapen att man klarar mycket mer än vad man tror. Idag arbetar jag som advokat på Advokatfirman Vinges M&A grupp. Jag arbetar med privata och publika transaktioner samt aktiemarknadsrättsliga och bolagsrättsliga frågor.

Johanna blev advokat 2020 och är Sveriges yngsta att bli advokat i Sverige i modern tid!

JOHANNA HAMREFÄLT

Advokat, Vinge Advokatbyrå

Det bästa med att arbeta på HandelsJuristerna är att få möjligheten att applicera sina teoretiska kunskaper i praktiken vilket är otroligt värdefullt för mig som snart är färdig personalvetare.

Man får möjlighet att arbeta med alla delar som personalansvarig vilket gör det svårt att välja vad som har varit mest lärorikt och jag skulle vilja säga att alla delar är viktiga. Självklar har det ju varit roligast att arbeta på ett strategiskt plan och hur man arbetar med motivation och rekrytering. Men andra viktiga saker såsom svåra samtal och exitsamtal får man ju också arbeta med vilket också är lärorikt.

Det som är viktigt att tänka på i rollen som Personalansvarig är att hela tiden ligga ett steg före och att vara opartisk. Som personalansvarig ska man finnas till som stöttning för alla på arbetsplatsen både chefer, ledning såväl som arbetstagarna!

JOSEFIN SUNDQVIST

Personalansvarig, HandelsJuristerna

Nyckelerfarenheterna var att få möjligheten att praktiskt växa i sitt affärsmannaskap på det sätt att som VD kunna ta en struktur och affärsidé till verklighet. Jag fick en djupare förståelse för allt omkring verksamheten som att hantera, driva och inspirera ett team av människor, men även att få arbeta med juridiken praktiskt. Det kan vara allt ifrån övergripande affärsmässiga fråge-ställningar för större bolag till mindre och detaljrika problem-ställningar.  Idag  jobbar jag som managementkonsult hos Fortos Management Consulting AB, vilket innebär att jag arbetar med affärsmässig rådgivning mot näringslivet. Det skiljer sig från juridisk rådgivning på det sätt att man ser till alla delar av verksamheten men givetvis kan specialisera sig när det krävs.

OLA BERNHARDTZ

Managementkonsult, Polestar Performance AB

HANDELSJURISTERNA

Handelsjuristerna är en juristbyrå driven av juriststudenter från Handelshögskolan i Göteborg. Vår vision är att vara den flexibla och okomplicerade byrån som gör juridiken lättillgänglig för såväl företag som privatpersoner.

KONTAKTA OSS

E-post: info@handelsjuristerna.se

Telefon: 031 – 20 27 20

Viktoriagatan 9, 411 25 Göteborg

 

FÖLJ OSS