HUR ÄR DET ATT ARBETA SOM JURIDISK KONSULT HOS OSS?

Vi har intervjuat vår konsult Mathilda Silfversten Frizell och ställt några frågor kring hur det är att arbeta som juridisk konsult hos oss. Silfversten Frizell läser sin fjärde termin på juristprogrammet. 

VAD GÖR DU PÅ DITT JOBB SOM JURIDISK KONSULT?
I mitt jobb som juridisk konsult utför jag ett mycket varierande arbete. Jag får möta såväl företag som privatpersoner och hjälpa dem med juridiska uppdrag såsom rättsutredningar, avtalsgranskningar, upprättande av avtal och massa annat. Utöver mina möjligheter att arbeta praktiskt juridiskt, innebär mitt arbete också mötesbokning där vi marknadsför bolaget och får in uppdrag att arbeta med. Som juridisk konsult jobbar man alltid i team med minst två konsulter per uppdrag.

HUR MYCKET ARBETAR DU?
Det varierar väldigt mycket hur många timmar jag lägger ner på arbetet under en vecka. Som juridisk konsult förväntas man arbeta runt åtta timmar i veckan men ibland är det perioder där det är intensivare och under tentaperioder finns det alltid möjlighet att skala ner på arbetet. Den stora friheten att förfoga över sin tid är verkligen något som jag uppskattar med jobbet.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?

Det bästa med mitt jobb är att jag ständigt lär mig nya saker och får möjlighet att tillämpa juridiken i verkligheten. Eftersom juristprogrammet är väldigt teoretiskt är det värdefullt för mig att få praktisk erfarenhet på detta sätt.

VAD ÄR DET ROLIGASTE/MEST LÄRORIKA UPPDRAG DU HAR ARBETAT MED?
Det mest roliga och lärorika uppdraget jag har arbetat med var faktiskt mitt första uppdrag. Det var en rättsutredning gällande ett osäkert rättsområde utan någon tillämplig rättspraxis varför det var svårt att redogöra för vår klient hur denne skulle agera. Men vi fick möjlighet att grotta ner oss ordentligt i rättsområdet och genom uppdraget förstod jag hur komplext juridiken är och hur otroligt roligt det är att arbeta praktiskt som jurist.

VAD ÄR VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ I ROLLEN SOM JURIDISK KONSULT?
I rollen som juridisk konsult är det viktigt att kunna kommunicera med klienter och medarbetare. Eftersom arbetet förutsätter mycket eget initiativ är det viktigt att vara engagerad och bra på att ta eget ansvar.

VAD KOMMER DU ATT TA MED DIG FRÅN TIDEN SOM JURIDISK KONSULT PÅ HANDELSJURISTERNA?
Från tiden som juridisk konsult kommer jag såklart att ta med mig juridisk praktisk erfarenhet och en självklar merit. Jag kommer också ta med mig ett brett kontaktnät som jag har lyckats bygga både med hjälp av företagsbesöken då vi har mött eventuella framtida arbetsgivare, men också genom uppdragen där jag har mött alla möjliga sorters klienter. Slutligen kommer jag  att ta med mig en härlig studie- och arbetstid omgiven av fantastiska kollegor.

– Mathilda Silfversten Frizzel, Januari 2023

Psst… 

… du vet väl att HandelsJuristerna är den flexibla och okomplicerade byrån som gör juridiken lättillgänglig för såväl företag som privatpersoner? Några av våra vanligaste tjänster är avtalsgranskning, varumärkesregistrering, integritetspolicy och aktieägaravtal. Eftersom våra konsulter till lika stor del får betalt genom praktik och merit som av ekonomisk ersättning kan vi erbjuda våra tjänster till en bråkdel av vad en advokat kostar. Marknadens bästa pris helt enkelt.

Klicka här nedan för att läsa mer om vilka tjänster vi erbjuder:

HANDELSJURISTERNA

Handelsjuristerna är en affärsjuridisk byrå driven av juriststudenter från Handelshögskolan i Göteborg. Vår vision är att vara den flexibla och okomplicerade byrån som gör juridiken lättillgänglig för såväl företag som privatpersoner.

KONTAKTA OSS

E-post: info@handelsjuristerna.se

Telefon: 072 853 97 38

Viktoriagatan 9, 411 25 Göteborg

FÖLJ OSS