Moas tid som Ekonomiansvarig på HandelsJuristerna

Vi har intervjuat vår ekonomiansvariga som slutar till våren och ställt några frågor kring hur det är att arbeta som ekonomiansvarig och vad hon lärt sig under sin tid hos oss.

VAD HAR DU LÄRT DIG PÅ HANDELSJURISTERNA?

Under min tid som CFO på HandelsJuristerna har jag lärt mig otroligt mycket. Dels har jag fått möjligheten att praktisera redovisning genom att ha ansvarat för bolagets ekonomi, dels har jag fått erfarenheter gällande strategiarbete och organisationsutveckling genom mitt engagemang i ledningsgruppen. Utvecklingskurvan är brant tack vare det stora ansvar du  tilldelas.

Efter att ha arbetat på HandelsJuristerna kunde jag ge konkreta exempel på kompetenser jag besitter på en arbetsintervju eftersom jag hanterat diverse uppgifter relevanta för mitt kommande yrkesliv. Att ha viss arbetslivserfarenhet inom området kändes även tryggt inför  framtida arbete och är även eftertraktat hos arbetsgivare. Rollen som CFO på HandelsJuristerna är en av de största anledningarna till att jag landade det jobb jag hade som förstahandsval med start i januari. Det var dessutom det första jobbet jag sökte!

Efter min tid på HandelsJuristerna har jag fått ett helt annat självförtroende. Du tilldelas mycket ansvar under tillit och arbetar mycket självständigt. Du är dock aldrig ensam utan det finns ett fantastiskt samarbete inom ledningsgruppen såväl som mellan bolagen inom koncernen. ”Våga fråga” är mitt nya motto. Inom bolaget lär vi oss så otroligt mycket av varandra vilket är häftigt och att arbeta tillsammans med andra ambitiösa studenter är en av anledningarna till att jag sökte tjänsten. Jag rekommenderar varmt tjänsten till dig som vill vara en del av ett stort studentnätverk, är nyfiken och vill få en bättre förståelse för redovisning samt styrning. De erfarenheter som du får inom HandelsJuristerna är av stor nytta både socialt och yrkessmässigt.

HANDELSJURISTERNA

Handelsjuristerna är en affärsjuridisk byrå driven av juriststudenter från Handelshögskolan i Göteborg. Vår vision är att vara den flexibla och okomplicerade byrån som gör juridiken lättillgänglig för såväl företag som privatpersoner.

KONTAKTA OSS

E-post: info@handelsjuristerna.se

Telefon: 072 853 97 38

Viktoriagatan 9, 411 25 Göteborg

 

FÖLJ OSS