Jag träffar Christoffer på kontoret på Viktoriagatan 9 där vi båda arbetar. Det är dagen efter att vi har haft kickoff med de nyanställda konsulterna och vi är några stycken som har hjälpts åt att städa. När vi börjar intervjun inleder jag med att be Christoffer beskriva sig själv med tre ord. Ambitiös och målmedveten kommer ut snabbt samtidigt som han lutar sig lite tillbaka och lägger upp ena benet över knäna. Efter lite betänketid ler han lite och lägger till utåtriktad.

 

Christoffer växte upp i Kungsbacka strax utanför Göteborg där han tidigt fick upp ögonen för basket, moderklubben är Kullavik basket och idolen LeBron James, mycket för att han är en ledare som gör poäng när det behövs. För att kunna ha kvar närheten till hemstaden och det gamla livet samtidigt som han fortsatte framåt valde Christoffer Göteborg när det var dags för studier. Dock var det enligt han själv riktigt nära att han hamnade i Uppsala istället. Att det var juridik som gällde var självklart, främst för att få möjligheten att vara en person som hjälper folk när de behöver det.  

 

På frågan om vad Christoffer hade för inställning när han påbörjade sitt VD år svarar Christoffer med att skratta lite nervöst och säga att han var livrädd för att försätta bolaget i konkurs samtidigt som han varit inställd redan från början på att göra ett rekordår. Lite som när man tar ett trepoängsskott i basket: stor risk men hög utdelning. Med facit i hand har det varit en utmanande post på många sätt, bland annat genom planeringen och tideffektiviseringen som krävs för att klara av VD-rollen parallellt med skolan, men också i och med utmaningarna som man ställs inför när man leder ett så litet företag. När jag ber honom utveckla förklarar han att inför det här året hade han räknat med att vara VD, men att han utöver det har behövt täcka upp på andra positioner när en stol i ledningsgruppen har varit tom. Han lägger snabbt till att det givetvis har varit extremt lärorikt.

 

Det som Christoffer framförallt kommer ta med sig ifrån sin tid på HJ är relationerna han har skapat. Både yrkesmässiga kontakter och personliga vänskapsrelationer. Dessutom har det öppnat upp hans ögon för tanken på att driva företag. När det blir dags för att gå vidare hoppas han att han att han lämnar efter sig insikten om att det går att fokusera mycket på både personalvård och ha en hög vinstmarginal. Målet är att slå omsättningsrekord och bli ihågkommen som generös mot personalen.  

 

Mot slutet av intervjun glider vi tillbaka in på idrottssnacket och diskuterar paralleller mellan idrotten och arbetslivet. Christoffer trycker mycket på liknelser i den sociala dynamiken och lärdomar om vad det innebär att vara en lagkapten kontra en lagmedlem. Oavsett om det är på basketplanen eller i arbetslivet så står i alla fall Christoffer på trepoängslinjen och han är redo att skjuta.