Benjamin berättar om sitt år som VD hos oss!

Vi har intervjuat vår tidigare VD Benjamin Ljunggren och ställt några frågor om varför han sökte till VD, hur det har varit att arbeta som VD på Handelsjuristerna och vad han tar med sig från året som gått. Benjamin arbetade som VD på Handelsjuristerna under 2020 och i början av 2021 tog Paula Bredehorst över som VD.

VAD VAR DET SOM LOCKADE DIG MED TJÄNSTEN SOM VD?
Först och främst framstod det som en utmärkt möjlighet att lära mig nya saker. Jag var särskilt nyfiken på vad det innebär att leda ett bolag och dessutom kände jag att jag hade goda förutsättningar att bidra till verksamhetens utveckling, särskilt mot bakgrund av min relativt långa erfarenhet i bolaget. Hade jag inte känt att jag kunde bidra, hade jag inte sökt.

HUR HAR ÅRET SOM VD VARIT?
Det har varit roligt men på grund av pandemin blev det inte riktigt vad jag hade föreställt mig. Ibland var det utmanande och stressigt och på våren fick vi ställa om till distansarbete och göra om våra rutiner. Det var en period där vi fick experimentera för att få till en fungerande lösning. Sådana utmanande perioder har kanske varit de mest lärorika men det roligaste har varit att kunna leda en verksamhet bestående av unga och engagerade kollegor. Det är inget som slår känslan av att tillsammans med andra jobba mot gemensamma målsättningar.

VAD TAR DU MED DIG FRÅN TIDEN SOM VD PÅ HANDELSJURISTERNA?
Det viktigaste jag tar med mig är betydelsen av relationer mellan människor. Man behöver ge varandra så goda förutsättningar som möjligt att prestera på sin högsta nivå. Det är inte alltid lätt, men det är alltid värt att eftersträva. Förutom det tar jag med mig betydelsen av att kunna hantera motgångar. Det är inte alltid man lyckas och ibland går inte saker som man har tänkt sig. Då gäller det att behålla lugnet, påverka det man kan påverka och lära sig så mycket man kan av sina egna misstag.

HANDELSJURISTERNA

Handelsjuristerna är en affärsjuridisk byrå driven av juriststudenter från Handelshögskolan i Göteborg. Vår vision är att vara den flexibla och okomplicerade byrån som gör juridiken lättillgänglig för såväl företag som privatpersoner.

KONTAKTA OSS

E-post: info@handelsjuristerna.se

Telefon: 072 853 97 38 

Viktoriagatan 9, 411 24 Göteborg

 

FÖLJ OSS