Inför rekryteringen av nytt VD-par har vi intervjuat Amanda Koziol, nuvarande vice VD på HandelsJuristerna. Hon berättar om sina erfarenheter under verksamhetsåret som gått och vad som är viktigt att tänka på i rollen som vice VD. Vad var det som lockade dig till att söka tjänsten som vice VD? För mig kändes det som det naturliga steget att ta från att ha jobbat som juridisk konsult inom bolaget och sedan fått ansvar som teamledare. Jag ville vidareutveckla min erfarenhet av ledarskap och jag har fått en ovärderlig erfarenhet för kommande arbetsliv! Vad är viktigt att tänka på i rollen som vice VD? I rollen som vice VD innehar man det operativa ansvaret och jobbar på så sätt nära där all konsultverksamhet sker. Det är väldigt viktigt att vara tillgänglig för konsulterna och ge dem de rätta verktygen för att göra det bästa jobbet! För mig har det därför varit otroligt värdefullt att tidigare ha verkat i bolaget både som konsult och teamledare och ha sett bolaget från flera perspektiv. Men det fina med kårbolagen är att det inte är en nödvändighet för att lyckas. Möjligheterna till att snabbt klättra i företaget är stora och det är en kreativ och innovativ företagskultur där alla är måna om att hjälpas åt. Vidare har det såklart varit viktigt att kunna planera och fördela sin tid. Att studera heltid på juristprogrammet och kombinera det med en halvtidstjänst som vice VD har emellanåt varit en utmaning men mina studier har blivit betydligt mer effektiva och studieresultaten har faktiskt blivit bättre! Jag skulle också säga att det är viktigt att vara flexibel när det dyker upp och kunna prioritera. Vad kommer du att ta med dig från tiden på HandelsJuristerna? Det har varit ett så utvecklande år! Det har varit en resa på såväl det professionella planet som på det personliga. Jag har blivit ännu tryggare i min professionella roll och fått djupare förståelse inom bland annat företagsekonomi, HR och marknadsföring. Men det starkaste som jag kommer att ta med mig är hur roligt det har varit! Det är en sådan genuin stämning på HandelsJuristerna och det känns riktigt kul att ha varit en del i att föra den företagskulturen vidare. Avslutningsvis, vad skulle du ge för råd till den som är nyfiken på att söka till tjänsten som vice VD? Jag skulle säga: sök bara! Jag själv funderade över hur det skulle gå ihop med studierna, hur jag skulle sätta min prägel på rollen men insåg till sist att nyfikenheten för att bara slänga sig ut och ta chansen vägde över! Man ångrar bara de chanser man aldrig tog och det har varit en ovärderlig resa jag inte hade velat vara utan.